Over ons

Pomsky Club EU

Wie zijn wij en waarom zijn wij zo belangrijk. Een korte inhoudelijke uitleg.

Graag laten wij u kennis maken met onze organisatie en leggen wij u uit wie en wat onze doelgroep is. Wij zijn deze organisatie (Pomsky Club EU) begonnen omdat veel mensen een Pomsky echt helemaal geweldig vinden, en zeg nu eerlijk dat zijn ze toch ook. Het zijn geweldige hondjes, een echte knapperd die iedereen zijn hart laat smelten. Niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door zijn clowns gedrag. Het plezier van het lekker buiten spelen, een paar baantjes in het water spatteren daar is de Pomsky ook niet vies van. Want zelfs in de modder spelen is leuk, iedereen die op dit moment een Pomsky heeft kan zich zeker wel vinden in deze tekst.

Maar op de gezondheid van de Pomsky is helaas geen controle binnen Europa! Zoals een FCI (raadvanbeheer) zou doen bij een erkend hondenras. Wij zijn een groep mensen die het belangrijk vinden dat de kwaliteit van de Pomsky voorop staat! Dit houd in dat de gezondheid wordt geanalyseerd. Het is een nieuwe ras en er zijn nog geen ras standaard/voorwaarden voor de Pomsky. Daarom is het belangrijk dat alle medische gebeurtenissen en afwijkingen worden geconstateerd en gecontroleerd. Dit moet dus worden meegenomen in het fokken van het prachtige ras Pomsky.
Hoe mooi is het om een Pomsky één van de gezondste hondjes ter wereld te maken.

Is dit mogelijk? Ja, dit zou mogelijk moeten zijn in verband met de Husky die van nature een sterke en gezonde hond is en het dichtst bij de natuur staat van elk ander hondenras. Als wij zorgen dat we met een gezonde achtergrond informatie verder fokken kunnen wij ervoor zorgen dat uw geliefde hond lang, gelukkig en gezond leeft! De mens is namelijk degene die de ziekte de wereld in helpen door slechte combinaties samen te voegen in een ras, daarom is ons grootste doel om een oogje in het zeil te houden dat dit prachtige ras weinig tot geen genetische fokproblemen creëren in de toekomst.

Hoe doen wij dit?

Wij organiseren Pomsky events, Pomsky meetings, Pomsky shows, informatieve dagen, wandelingen, etc. Tevens vinden veel eigenaren het leuk om broertjes en zusjes terug te zien dus ook hier kunt u een verloren broertje of zusje terug vinden.

Wij streven naar een gezonde Pomsky en willen voorkomen dat mensen weer ziektes bij dit mooie ras gaan creëren.

Onze organisatie werkt dus nauw samen met een stamboom register en een database gespecialiseerd voor het ras Pomsky. Wij doen meer dan alleen een stamboom afdrukken en zeggen “Welkom bij de Club”.

Wij hebben een aantal doelen in deze Pomsky Club:

  • Gezondheid van de hond monitoren
  • Goed fokadvies geven
  • Goeden fokkers onderscheiden
  • Comunicatie tussen fokker en koper
  • De pomsky tot een erkend ras krijgen
  • Bij elkaar brengen van Pomsky liefhebbers

Ook lid worden van onze Club?

Lid worden van onze Pomsky Club en deelnemen aan onze evenementen is geheel kosteloos. U kunt lid worden door u aan te melden op onze Facebookpagina of Instagram.

Icon Nijssen Media